apr
5
zo
Maja concert – De Swinging Sapmachine
apr 5 @ 15:00 – 16:00
Maja concert - De Swinging Sapmachine

Martijn Sikkens en Wolfram Reisiger laten het heerlijk stromen. Ze hebben wel een appeltje te schillen met het publiek. Met hun muziek instrueren ze het publiek om op uitgekiende manier te werk te gaan met appels, zodat uiteindelijk de sap kan gaan stromen. Hier is teamwork voor nodig en vooral veel muziek!

apr
19
zo
Maja concert- Akka Spelmän
apr 19 @ 15:00 – 16:00
apr
26
zo
Maja concert – Fluitekruid
apr 26 @ 15:00 – 16:00

Fluitekruid speelt veel eigen werk geïnspireerd op volksmuziek en traditonals uit b.v. Ierland Amerika, Zweden en Nederland.

mei
10
zo
Maja concert – Hajnali
mei 10 @ 15:00 – 16:00

 Afbeeldingsresultaat voor hajnali crispijn

Hajnali – Hongaarse en zigeunermuziek

Hajnali-Hungary overrompelt u met Hongaarse hartebreekmuziek in traditionele stijl. Met de mooiste melodieën ter wereld! Hartverscheurend, melancholisch, opzwepend, temperamentvol en meeslepende dansmuziek. Dramatische klaagliederen en wondermooie luistermuziek uit een land met een bewogen verleden. U hoort volksmuziek uitgevoerd door een boerenstrijkkwartet. De muzikanten van Hajnali Hungary zijn in de leer gegaan bij de plaatselijke zigeuners uit Hongarije en Roemenië en spelen een buitengewoon afwisselend repertoire. Hajnali laat je hart sneller kloppen en kietelt aan je voetzolen. Optioneel: Hajnali-Hungary treedt op samen met één of meer dansparen in schitterende traditonele kostuums. De csárdás is een wonderschone parendans met eindeloos veel variaties. De mannendansen zijn stoer, virtuoos en spectaculair. Desgewenst brengt Hajnali een dansleraar mee, die uw gasten uitnodigt op de dansvloer.

http://www.speelman.nl/Hajnali

mei
17
zo
Maja concert – Open Podium
mei 17 @ 15:00 – 16:00

Het podium van de Majaconcerten is geopend voor iedereen die een deuntje wil spelen. Wij hebben ook dit jaar weer een echte piano staan ter vreugde en vermaak.

mei
24
zo
Maja concert – suikerfeest met Orkest Al Jamal
mei 24 @ 15:00 – 16:00

Orchestre Al Jamal onder leiding van de Syrisch-Palestijnse zanger, ud- en qanunspeler Mouafak al Jamal, die sinds 2015 in Nederland woont. Het orkest laat een breed spectrum horen van klassieke en moderne Arabische muziek uit Syrië, Irak en Egypte, variërend van melancholische klaagliederen, wanhopige liefdesliederen tot en met opzwepende Palestijnse dabke-dansen. Andere instrumenten zijn viool, ney, contrabas en diverse Arabische slagwerkinstrumenten.

Het publiek krijgt volop kansen om mee te dansen. Het is de kunst om je te laten leiden door de vreemde Arabische klanken, ritmes en toonladders. In de middag kan het publiek lesnemen bij de bekende Irakese slagwerkspeler Sattar Al Saadi. Ook verbroederend werkt een oosterse vegetarische maaltijd, met bijzondere culinaire specialiteiten uit Turkije, Syrië en Palestina.

mei
31
zo
Maja concert – Amara
mei 31 @ 15:00 – 16:00

Amara is 17 jaar oud en begeleid haar prachtige zang zelf op gitaar. Haar repertoire bestaat uit covers van popnummers en hier en daar een eigen nummer.

jun
14
zo
Maja concert – Gimle
jun 14 @ 15:00 – 16:00
Maja concert - Gimle

In de Noordse mythologie is Gimlé een hal aan het zuidelijke uiteinde van Asgard, die als de allermooiste wordt beschouwd. In de bijentuin is het de bekende muziekgroep met Ed Vervloet-accordeon, Elbert Slikkeveer-gitaar, Lisette – bas en Herman Mal-viool. Zij spelen onvervalste deunen van keltisch tot skandinavisch. Ze draaien er handen niet voor om.