mei
29
ma
Majaconcert-Maslo’s Equipe @ Bijentuin Braamkamp
mei 29 @ 15:00 – 16:00

Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei, om 15 uur speelt de jazzband Maslo’s Equipe in de Bijentuin, hoek Harenbergerweg/Braamkamp. Het gaat om een klapstoelconcert in de serie ‘Maja-concerten’. Muzikanten uit Zutphen spelen akoestisch op een klein podium in de tuin. Het publiek neemt eigen stoeltjes mee. Vrij entree. Na de concerten gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. De Majaconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door het Torenfonds.

De muzikanten van Maslo’s Equipe brengen ‘Lowlands-Highlife’, een uniek genre ontstaan in Zutphen. Met drie blazers die thuis zijn in de jazz en een ritmesectie die de afrobeat vereert, staan de vensters naar de wereld wagenwijd open. Deze wereldse inslag, gecombineerd met poëtische Nederlandstalige teksten, maakt een unieke combinatie.

De band is ontstaan op initiatief van Frank van Velthoven en Chris Frieswijk. Frank heeft eerder muziek uitgebracht, waaronder het album Hotel Pema, en The Four Thoughts, samen met CelloWercken Zutphen. Chris bracht in 2022 onder de naam Maslo het album ‘Dingen die gaan’ uit.

jun
4
zo
Majaconcert-Duo Prettig Verleden-Goed is goed genoeg @ Bijentuin Braamkamp
jun 4 @ 15:00 – 16:00

In het kader van de Majaconcerten in de Bijentuin Braamkamp verdiept het Duo Prettig Verleden zich met hun liedjes in situaties waarin je jezelf kunt verliezen en je eigen pad kwijt raakt. Onder het motto ” Goed is goed genoeg” zoeken ze naar de manier om bij jezelf te kunnen blijven. Toegang gratis! Eigen bijdrage welkom.

www.heden-gesloten.nl

Maja Maaltijden – Hanzemaal- Afghanistan @ Bijentuin Braamkamp
jun 4 @ 17:00 – 19:00

Hanzemaal: Afghanistan

Wij nodigen jullie uit om aan tafel te komen met elkaar voor een gezamenlijke maaltijd. Wij hebben Farid Ashkar uit de Braamkamp gevraagd om eten uit haar eigen cultuur te bereiden. Samen met haar familie maakt zij diverse gerechten en zal gedurende de maaltijd vertellen over de achtergrond ervan. Ook zal ze vertellen over hun achtergrond en de situatie in Afghanistan.

Neem zelf ook wat kleine gerechtjes en drankjes mee om te delen. Na afloop vragen wij een vrijwillige bijdrage voor Farid om haar onkosten te dekken.

Reserveer alvast een plekje door te mailen naar bijentuinbraamkamp@gmail.com