Klapstoelconcert met Trio Bungu Bungu op 15 april

Men neme een Duitser met z’n accordeon, een ritmische Hollander met z’n trommels en een Surinamer die zingt en bas speelt. De muziek van Trio Bungu Bungu is aanstekelijk en laat niemand met een beetje gevoel in het lijf onberoerd. Vanaf de eerste tonen gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer. En die staan niet meer stil tot dat de laatste noot heeft geklonken van dit unieke trio.

Kaseko is de basis stijl waarvan deze formatie zich bediend. Maar de gebruikelijke setting is dusdanig anders mede door het gebruik van de accordeon die wordt bespeeld door Wolfram Reisiger. De typische kaseko beat heeft Erik Snellink zich in korte tijd goed eigen gemaakt en laat het geheel heerlijk en subtiel swingen. Frank Ong-Alok speelt de bas en neemt de leadzang voor zijn rekening. Op het repertoire staan Surinam classics. Swingende bekende nummers als BB met R dat is Bruine Bonen met Rijst. Ook Wasmasjien van Trafassi en enkele nummers speciaal voor kinderen.
Door een uitgekiend samenspel en muzikale interactie ontstaat er een sound die relaxed exotisch klinkt en uitnodigt tot dansen. En laat dat nu precies de bedoeling zijn van het nieuwe Trio Bungu Bungu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *